En el marc de la Jornada sobre menjadors escolars organitzada pel Consell Comarcal del Vallès Oriental, membre de la Xarxa Productes de la terra [3] impulsada per la Diputació de Barcelona, el dijous 22 de novembre a la Biblioteca Roca Umbert, els participants -entre ells regidors i tècnics municipals i comarcals d’ensenyament, representants del món educatiu i d’empreses de gestió de menjadors- van debatre sobre el paper de l’administració pública a l’hora d’oferir serveis de restauració col•lectiva sostenibles i avançar cap a una alimentació ecològica i de proximitat.
La Jornada, organitzada pel Consell Comarcal amb la col•laboració de la Taula d’Alimentació Escolar Ecològica de Catalunya, es va plantejar per donar exemples clars i eines pràctiques que permetin incorporar a les licitacions públiques criteris de sostenibilitat. El creixent interès que la ciutadania té sobre una alimentació sana, amb productes frescos, de temporada i ecològics, suposa un repte per a l’administració pública que, segons les experiències presentades i la participació a la jornada, ja ha començat a assumir.
A la sessió es va presentar als assistents el contingut d’un estudi jurídic que té com a objectiu acompanyar els ens públics al disseny d’un model de gestió de menjadors sostenibles, i es va fer ressò d’experiències diverses que existeixen a Catalunya i l’Estat.
Aquest jornada s’emmarca dintre del Pla Anual de Transferència Tecnològica del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural i té el suport econòmic de la Xarxa Productes de la Terra de la Diputació de Barcelona. El material de la Jornada estarà properament disponible a aquesta pàgina web. [4]
Enllaços:
[1] https://xarxaproductesdelaterra.diba.cat/
[2] https://xarxaproductesdelaterra.diba.cat/members/ripollrm
[3] http://productesdelaterra.diba.cat/
[4] http://productesdelvalles.wordpress.com/
[5] https://xarxaproductesdelaterra.diba.cat/node/423