El BLAT FORMENT és un blat antic recuperat per pagesos d'Osona i el Lluçanès. El principal ús és la farina que serveix per a fer pa, ja sigui barrejat amb altres farines convencionals, o com a farina única. El seu ús i la manera de treballar-lo proporciona al pa un gust i aroma singular; 'com el d'abans'.
Després de 4 anys de treballar en la recuperació d'aquest blat antic al Lluçanès, presentem el PA DE FORMENT. Un pa elabroat per flequers i i forners del Lluçanès i Osona a partir d'uns criteris d'elaboració de qualitat.
El PA DE FORMENT és un pa rústic, rodó de crosta daurada i cruixent, de molla fosca i humida i amb aroma de cereal torrat. S'elabora amb una proporció mínma de farina de blat forment del 50% i sempre seguint un procés d'elaboració basat en fermentacions lentes, un format manual i una cocció en forn de sola.
LA PRESENTACIÓ DEL PA DE FORMENT ES DURÀ A TERME EL PROPER DIMARTS 18 DE FEBRER A LES 12 DEL MIGDIA A LA SEU DEL CONSORCI DEL LLUÇANÈS.
US HI ESPEREM!
Informació: Consorci del Lluçanès
Tel. 93 888 00 50
sdr.consorci@llucanes.cat
Enllaços:
[1] https://xarxaproductesdelaterra.diba.cat/
[2] https://xarxaproductesdelaterra.diba.cat/members/mirallespg
[3] https://xarxaproductesdelaterra.diba.cat/events/2014/02/18/presentacio-del-pa-de-forment
[4] http://maps.google.com/maps?f=q&source=s_q&geocode=&q=C/ Vell, 3, 08515-Sta. Creu de Jutglar&ie=UTF8&z=16
[5] https://xarxaproductesdelaterra.diba.cat/sites/xarxaproductesdelaterra.diba.cat/files/sites/productesdelaterra.diba.cat/files/nota_de_premsa-presentacio_pa_de_forment.pdf
[6] https://xarxaproductesdelaterra.diba.cat/node/590