Presentació del pa de forment

Públic al qual s'adreça: 
Personal tècnic i interessat en l'acte
dimarts
18
12:00h
Febrer 2014
Data de finalització: dimarts, 18/02/2014 - 14:00

El BLAT FORMENT és un blat antic recuperat per pagesos d'Osona i el Lluçanès. El principal ús és la farina que serveix per a fer pa, ja sigui barrejat amb altres farines convencionals, o com a farina única. El seu ús i la manera de treballar-lo proporciona al pa un gust i aroma singular; 'com el d'abans'.

Després de 4 anys de treballar en la recuperació d'aquest blat antic al Lluçanès, presentem el PA DE FORMENT. Un pa elabroat per flequers i i forners del Lluçanès i Osona a partir d'uns criteris d'elaboració de qualitat.

El PA DE FORMENT és un pa rústic, rodó de crosta daurada i cruixent, de molla fosca i humida i amb aroma de cereal torrat. S'elabora amb una proporció mínma de farina de blat forment del 50% i sempre seguint un procés d'elaboració basat en fermentacions lentes, un format manual i una cocció en forn de sola. 

LA PRESENTACIÓ DEL PA DE FORMENT ES DURÀ A TERME EL PROPER DIMARTS 18 DE FEBRER A LES 12 DEL MIGDIA A LA SEU DEL CONSORCI DEL LLUÇANÈS.

US HI ESPEREM!

Informació: Consorci del Lluçanès

Tel. 93 888 00 50

sdr.consorci@llucanes.cat