Inspirant-se en la geologia, Els Fogons del Bages, un col·lectiu format per diversos restaurants que ofereixen rutes gastronòmiques pel territori del Geoparc, ha creat les postres del Geoparc. A partir de diversos ingredients representatius del Bages (mató, sal, vi i fruits secs), cada restaurant ha fet la seva pròpia creació aconseguint una diversitat de formes i textures comparable a la mateixa diversitat que ofereix el propi Geoparc de la Catalunya Central.
En total, cinc restaurants han creat els seus postres del Geoparc que a partir d’ara oferiran a les seves cartes. Entre les propostes hi ha:
Per tal de facilitar el procés de creació dels plats, el Geoparc i el Rebost del Bages han desenvolupat conjuntament un document intern de treball, que incloïa, per una banda, imatges i explicacions de les principals formacions geològiques del territori i, per l'altra, els productes típics més adients per a la creació de les esmentades postres.
Enllaços:
[1] https://xarxaproductesdelaterra.diba.cat/
[2] https://xarxaproductesdelaterra.diba.cat/members/rebostbages
[3] https://xarxaproductesdelaterra.diba.cat/events/2014/06/09/es-presenten-societat-les-postres-del-geoparc-manresa
[4] https://xarxaproductesdelaterra.diba.cat/sites/xarxaproductesdelaterra.diba.cat/files/sites/productesdelaterra.diba.cat/files/img_20140609_103259.jpg
[5] https://xarxaproductesdelaterra.diba.cat/node/643