Es presenten en societat les postres del Geoparc a Manresa

Públic al qual s'adreça: 
Amants de la gastronomia, els dolços i la cuina d'autor.
dilluns
09
10:00h
Juny 2014
Data de finalització: dilluns, 09/06/2014 - 12:00
  • Per tancar la Setmana dels Geoparcs Europeus, Els Fogons del Bages han mostrat les postres que han creat inspirant-se en la geologia i que serviran als seus restaurants

Inspirant-se en la geologia, Els Fogons del Bages, un col·lectiu format per diversos restaurants que ofereixen rutes gastronòmiques pel territori del Geoparc, ha creat les postres del Geoparc. A partir de diversos ingredients representatius del Bages (mató, sal, vi i fruits secs), cada restaurant ha fet la seva pròpia creació aconseguint una diversitat de formes i textures comparable a la mateixa diversitat que ofereix el propi Geoparc de la Catalunya Central.

En total, cinc restaurants han creat els seus postres del Geoparc que a partir d’ara oferiran a les seves cartes. Entre les propostes hi ha:

  • Crep de mató amb avellanes, al restaurant Can Ladis
  • Mató del Bages dues textures amb fruits secs, pedres farcides i clorades amb reducció de picapoll negre, al Rosamar
  • Esfera de mató amb moscatell, fruits secs i cireres, a Ca l’Aligué.
  • Mousse de mató de Montserrat amb fruits secs garrapinyats i Aigua de la Llum, a l’Hostal del Camp.
  • Tosca de Mura (pa de sucre i mel amb mató), de Cal Carter.

Per tal de facilitar el procés de creació dels plats, el Geoparc i el Rebost del Bages han desenvolupat conjuntament un document intern de treball, que incloïa, per una banda, imatges i explicacions de les principals formacions geològiques del territori i, per l'altra, els productes típics més adients per a la creació de les esmentades postres.