El col·lectiu de cuiners Cuina Vallès, que col·labora amb el Consorci de Turisme del Vallès Occidental en les activitats emmarcades en la Xarxa Productes de la terra [2]impulsada per la Diputació de Barcelona, serà un dels encarregats de cuinar en directe el proper cap de setmana a l’estand de l’Agència Catalana de Turisme al Fòrum Gastronòmic Santiago 2012 [3]. El certamen que es celebra els dies 26, 27 i 28 de febrer és un punt de trobada pels professionals de la gastronomia i les empreses del sector.
Per part de Cuina Vallès, els encarregats de fer les sessions de “show-cooking” seran els cuiners Àlex Lucas, del Restaurant Ristol de Viladecavalls, i Albert Oltra, del Restaurant Can Piqué de Montcada i Reixac. Els dos cuiners oferiran plats amb productes representatius de la comarca com els cigrons menuts, la mongeta del ganxet, el mató d’Ullastrell, la poma del Ciri o la col paperina.
El Fòrum Gastronòmic es celebra de forma anual i s’alterna a les ciutats de Girona i Santiago. S’ha convertit en un punt de trobada imprescindible pels professionals de la gastronomia i les empreses del sector agroalimentari. Així, el Fòrum és una plataforma de promoció, una eina de formació i un espai de negoci i d’intercanvi d’idees i productes.
Enllaços:
[1] https://xarxaproductesdelaterra.diba.cat/
[2] https://xarxaproductesdelaterra.diba.cat/../../
[3] http://www.forumsantiago.com/sa12/?home
[4] https://xarxaproductesdelaterra.diba.cat/node/229