Una cinquantena d'empreses agroalimentàries de les comarques barcelonines, membres de la Xarxa Productes de la Terra que impulsa la Diputació de Barcelona, van rebre el dia 21 d'octubre una distinció a la seva longevitat. Va ser en el marc del Fòrum Gastronòmic que va acollir la Fira de Barcelona.
Per part de la Diputació de Barcelona, van obrir i tancar l'acte, respectivament, el diputat de Promoció Econòmica i Ocupació de la Diputació, Joan Roca, i el vicepresident primer, Ferran Civil; entre els assistents també hi havia el diputat de Comerç, Jordi Subirana. Per la seva banda, el catedràtic d'Economia financera i Comptabilitat de la Universitat Pompeu Fabra, Oriol Amat, va analitzar les claus d'una empresa centenària.
En l'apartat professional, van intervenir els xefs Nandu Jubany (Can Jubany) i Joan Roca (Celler de Can Roca), i l'organitzador del Fòrum Gastronòmic, Pep Palau. Així mateix, van prendre la paraula els representants de dues de les empreses homenatjades, Casa Graupera i Pastes Sanmartí. Tots els parlaments van tenir un denominador comú: la dificultat de fer perviure una empresa tants anys i tantes generacions, i el valor afegit que comporta aquesta longevitat.
Enllaços:
[1] https://xarxaproductesdelaterra.diba.cat/
[2] https://xarxaproductesdelaterra.diba.cat/members/mirallespg
[3] https://xarxaproductesdelaterra.diba.cat/node/679