Acte de reconeixement a les empreses centenàries - 21.10.2014 - Fòrum Gastronòmic


Una cinquantena d'empreses agroalimentàries de les comarques barcelonines, membres de la Xarxa Productes de la Terra que impulsa la Diputació de Barcelona, van rebre el dia 21 d'octubre una distinció a la seva longevitat. Va ser en el marc del Fòrum Gastronòmic que va acollir la Fira de Barcelona. 

Per part de la Diputació de Barcelona, van obrir i tancar l'acte, respectivament, el diputat de Promoció Econòmica i Ocupació de la Diputació, Joan Roca, i el vicepresident primer, Ferran Civil; entre els assistents també hi havia el diputat de Comerç, Jordi Subirana. Per la seva banda, el catedràtic d'Economia financera i Comptabilitat de la Universitat Pompeu Fabra, Oriol Amat, va analitzar les claus d'una empresa centenària.

En l'apartat professional, van intervenir els xefs Nandu Jubany (Can Jubany) i Joan Roca (Celler de Can Roca), i l'organitzador del Fòrum Gastronòmic, Pep Palau. Així mateix, van prendre la paraula els representants de dues de les empreses homenatjades, Casa Graupera i Pastes Sanmartí. Tots els parlaments van tenir un denominador comú: la dificultat de fer perviure una empresa tants anys i tantes generacions, i el valor afegit que comporta aquesta longevitat.