Diverses informacions

Benvolgudes i benvolguts,     Us trametem aquestes informacions que poden ser del vostre interès:      

Tornen els sopars i tasts de vins a Sant Pere de Ribes (Garraf)

En aquesta tercera edició, es donarà el tret de sortida el divendres 7 d'octubre i hi haurà actes els mesos d'octubre i novembre. Concretament, s’ha passat de 16 a 27 cites enogastronòmiques i es comptarà amb la participació de 14 establiments i 8 cellers productors de vi, augmentant també així el nombre d’empreses implicades (el darrer cop hi van participar 10 establiments i 6 elaboradors).

El projecte “Productes de la Terra” i les seves accions compten amb el suport de la Diputació de Barcelona i el Consell Comarcal del Garraf , a través de la Xarxa Productes de la terra. La seva finalitat és establir una marca de qualitat i consolidar una xarxa de comercialització.  

EL MERCAT DEL CAVA, els dies 29 i 30, a les Roquetes

En el cas del Mercat del Cava, enguany comptarà amb el mateix número de participants, entre els quals s’hi troben productors agroalimentaris, elaboradors de cava i restauradors del municipi. Aquesta mostra té com a objectiu potenciar els petits i mitjans elaboradors de cava del Garraf, Alt Penedès i Anoia.  El Mercat del Cava 2011 es durà a terme l’últim cap de setmana d’aquest mes d’octubre, els dies 29 i 30, a la plaça Llobregat de les Roquetes. El seu horari serà: dissabte d’11 a 14 i de 17 a 21 hores i diumenge d’11 a 14 hores. 

Aquí podeu consultar el programa d'activitats complet.

Festa del Bolet a Cal Rosal (Berguedà)

El proper diumenge 23 d'octubre se celebrarà a Cal Rosal (Berguedà) la Festa del Bolet. Ens recorden que tot i que, malauradament, aquest any no hi ha bolets frescos també n'hi ha de secs, en conserva, en paté, amb oli, amb arròs, dintre la llangonissa i el bull, a les tallarines...

El Mercat del Bolet de Cal Rosal, un dels més importants i antics de Catalunya, estarà obert tots els dies de la setmana fins el 30 de novembre, amb 12 parades de bolet fresc i derivats, a banda d'altres productes agroalimentaris del Berguedà.

Aquesta activitat s'inclou en el programa Posa el Berguedà al teu plat que s’aplica a través del Consorci de Formació i Iniciatives Cercs-Berguedà, dins del marc d’activitats de la Xarxa de Productes de la Terra impulsada per la Diputació de Barcelona.

Us adjuntem el programa del 23 d'octubre.

Torna Mercat de Mercats a Barcelona

Barcelona torna a acollir la fira Mercat de Mercats a la plaça de la Catedral i a l’avinguda Francesc Cambó. Durant els dies 21, 22 i 23 d’octubre, desenes de paradistes, provinents dels mercats de la ciutat, junt amb productors, restauradors i sumillers de tot Catalunya mostraran al públic els seus productes de qualitat.  

Aquest any, la cuina catalana tindrà tot el protagonisme a la Fira i per això s’hi han organitzat activitats a l’Aula Gastronòmica-La Cuina Catalana i al Celler dels Sumillers. I de la teoria es passarà a la pràctica. Els plats es podran tastar als bars de cuina de mercat a preus populars. També hi ha la novetat de la participació de paradistes de vins i de caves. Finalment, la fira comptarà amb una comunitat convidada. En aquesta ocasió és Galícia i en concret el consell regulador de denominació d’origen Ribeiro. 

Aquí teniu el llistat de productors que hi participaran.

Aquí podeu consultar el programa complet.