Dimarts 17 d'abril es presenta la Guia Parc a Taula 2012

Dimarts 17 d'abril, a les 10:30 del matí al Pati Manning (Carrer Montalegre, 5 de Barcelona), tindrà lloc a Barcelona la presentació oficial de la Guia Parc a Taula 2012, un recull dels 155 restaurants, allotjaments, cellers, establiments, elaboradors i productors que enguany participen en el programa Parc a Taula, membre de la Xarxa Productes de la terra, un programa de desenvolupament econòmic als parcs naturals de la província de Barcelona.

El programa Parc a Taula es concep com un programa transversal de la Xarxa de Parcs Naturals i va néixer dins el marc del programa cultural Viu el parc, promogut per la mateixa Diputació des de l’any 1992. Actualment hi participen els Parcs del Garraf, Olèrdola i el Foix, el Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, el Parc de la Serralada Litoral i el Parc del Montnegre i el Corredor.

Parc a taula s’entén com una aposta innovadora que cerca aliances per al futur dels espais naturals protegits.. És un instrument de dinamització socioeconòmica, de gestió del patrimoni natural i cultural, i d’instrumentalització de l’ús públic i pedagògic del territori. Aquest és el repte que persegueix Parc a Taula: els paisatges es mantenen perquè tenen un contingut econòmic lligat al parc i resulta clarament rendible. No únicament es mantenen, són part d’un patrimoni social i natural viu.  

Per tal de donar difusió al programa, Parc a taula edita anualment una guia que té per objectiu posar en comú i donar a conèixer tots aquells agents que, des de fa anys, potencien i difonen els productes alimentaris locals i de qualitat per afavorir el desenvolupament econòmic sostenible, la biodiversitat i el reforç de la identitat local. En aquesta edició 2012, Parc a Taula compta amb 155 participants, dels quals 7 són allotjaments, 42 restaurants, 29 cellers i 12 establiments,  9 elaboradors i 56 productors dels sis parcs mencionats.

La presentació de la guia 2012 i l’atorgament de les Cartes d’adhesió i Compromís al Parc a taula a les empreses vinculades al Parc a taula, es duran  a terme al Pati Manning (C. Montalegre, 5 de Barcelona), a les 10:30h, i comptarà amb la participació del Diputat Adjunt d’Espais Naturals, L’Il·lm. Sr. Andreu Carreras; de l’Alcaldessa de Begues, Il·lma. Sra. Mercè Esteve; del President de la D.O. Pla de Bages, Sr. Valentí Roqueta; i del President del Gremi d’Hostaleria i Turisme de Mataró i el Maresme, Sr. Antoni Graupera,  que transmetran la seva experiència i expectatives. Al finalitzar l’acte, s’oferirà un petit refrigeri basat en productes del Parc a taula.