IV Fira de la tòfona al Berguedà, del 2 al 5 de febrer

La Fira de la Tòfona del Berguedà, a Cal Rosal, repartirà els propers 2, 3, 4 i 5 de febrer 1.500 racions de tòfona. Aquesta fira té el suport del CFI Cercs-Berguedà, membre de la Xarxa Productes de la terra impulsada per la Diputació de Barcelona

Les tòfones negres són considerades el diamant neghttp://productesdelaterra.diba.cat/re de la cuina. El certamen, que arriba a la quarta edició, es farà els dies 2, 3, 4 i 5 de febrer. Tindrà, per primer cop, una durada de 4 dies, amb actes per divulgar i donar a conèixer la tòfona. El tret de sortida de la fira es donarà el dijous dia 2 amb una jornada tècnica. El divendres, com una de les novetats d’enguany, es farà un sopar gastronòmic al restaurant La Cabana, de Berga.  

Dissabte 4 al matí inaugurarà la fira la periodista Empar Moliner. Hi haurà una conferència científica. També el concurs de joves cuiners, amb 7 equips confirmats, que cuinaran 100 tapes cadascun que després es podran degustar. Una altra de les novetats serà, dins de la Tarda dels sentits, un tast de vins, a càrrec del Petit Celler, que seleccionarà els vins més apropiats per acompanyar plats amb tòfona.

Diumenge, esmorzar popular. També, un any més, concurs de gossos tofonaires, amb vuit o deu participants. També es farà un taller de cuina, amb la participació del cuiner mediàtic Isma Prados, que prepararà receptes amb tòfona que després es podran tastar.

Un programa d’activitats que podeu consultar complet aquí que es faran, la majoria, a Cal Rosal, al mateix escenari que el Mercat del Bolet, on també hi haurà quinze parades, amb tòfona i altres productes agroalimentaris.