Se celebra la '1a Fira del Maresme d’Artesans del Formatge i de Pastor ' (del 28 al 29 d'abril a Sant Pol de Mar (Maresme)

Saber escollir un formatge, conèixer com s’elabora, aprendre a degustar-lo, a combinar-lo, a maridar-lo… aquestes són algunes de les fites que es marca la 1a Fira del Maresme d’Artesans del Formatge i de Pastor, que se celebra els dies 28 i 29 d’abril a la plaça Anselm Clavé de Sant Pol de Mar. 

En aquesta fira hi haurà participació de diferents empreses (consulteu aquí el llistat) pertanyents a territoris presents a la Xarxa Productes de la terra impulsada per la Diputació de Barcelona. 

Xerrades, tastets, venda de productes i activitats que es combinen amb una quinzena d’artesans del formatge procedents d’arreu de Catalunya. El dissabte d’11 a 21 h i el diumenge d’11 a 20 h es podrà entrar en el món formatger.

El dissabte a les 11 h hi ha la inauguració i l’obertura de la Fira amb la presència de la xef Carme Ruscalleda. A les 18 h es fa un tast i xerrada a càrrec de Salvador Maura, de la Formatgeria Mas d’Eroles. A les 20 h Antoni Chueca, de Formatges Bauma i President de l’Associació Catalana de Ramaders i elaboradors de formatge artesà, dirigirà la xerrada amb l’acompanyament d’un tast.

El diumenge a les 17.30 h es podrà escoltar Jordi Ollé, de la Formatgeria del Montseny, i seguidament, a les 19 h, la xef Carme Ruscalleda.

L’entrada a la fira és gratuïta i es pot adquirir un tiquet de degustació que dóna dret a quatre tastos de formatge i una copa de vi per 7 €. Els tiquets per assistir a les xerrades amb tast tenen un cost de 3 €. En cas de pluja la Fira es farà al Pavelló Municipal.