Cada tercer diumenge de mes, a la Plaça Major de Moià, 'De l'hort a la plaça', Mercat de productes ecològics i del Moianès

La producció agroalimentària té un pes cada vegada més important al Moianès: des d'explotacions agrícoles i ramaderes que produeixen vedella, porc, aviram - convencional i ecològic -, passant per la gran tradició de cansaladers, forners, pastissers, xocolaters, formatgers i elaboradors de productes derivats de la soja, fins a distribuïdors i restauradors especialitzats en aquests productes de qualitat.

La marca El Moianès ve de gust - creada des del Consorci del Moianès, membre de la Xarxa Productes de la terra impulsada per la Diputació de Barcelona - ha afavorit que, en els darrers anys, els productes d'aquesta comarca i els plats que se'n deriven s'hagin convertit en un important element de reclam turístic i en un dinamitzador econòmic per als municipis del Moianès.

En aquest marc, el projecte DE L'HORT A LA PLAÇA - MERCAT DE PRODUCTES ECOLÒGICS I DEL MOIANÈS, neix amb la voluntat de dinamitzar el comerç local, ampliant la zona de mercat setmanal amb una nova secció de productes ecològics i de la terra. El seu primer objectiu és promoure la venda d'aquells productes elaborats pels propis productors i elaboradors del Moianès, de manera que s'acostin productors i compradors. La venda directa presenta avantatges com la sostenibilitat, el tracte personal amb el productor o elaborador.