La Xarxa Productes de la terra protagonista a Export.cat

Estrena de la 2a temporada del programa "Export.cat",

La Xarxa Productes de la Terra protagonista a TV3

A partir d’aquest dissabte a les 20:30 hores, els productes agroalimentaris de qualitat catalans seran els protagonistes de la segona temporada de la sèrie documental “EXPORT.CAT”. La Xarxa Productes de la Terra ha col·laborat activament amb la producció de la sèrie per presentar tres productes de la província de Barcelona.

 Les mongetes del ganxet, el cava i la carxofa són els tres productes de la província de Barcelona als que es dedicarà els capítols dels propers dissabte 27 d’agost, diumenge 28 d’agost i diumenge 4 de setembre respectivament.

 Aquesta sèrie documental, amb una durada de 25 minuts cada programa i que s’emet els dissabtes i diumenges a les 20:30 hores, encreua les vides de ciutadans separats per milers de quilòmetres i amb referents culturals molt allunyats, proposant a l’espectador un viatge intercultural per Catalunya i la resta del món. Els productes gastronòmics catalans de qualitat en són els responsables.

 Al capítol dedicat a les mongetes del ganxet, producte que es cultiva principalment a les comarques del Vallès Oriental, Vallès Occidental i Maresme,  els espectadors seran testimonis de com aquest producte traspassa fronteres arribant a Brussel·les.

 El capítol dedicat al cava partirà de l’experiència de dos cavistes de les comarques de l’Anoia i l’Alt Penedès per arribar als Estats Units, a la ciutat de Miami. En aquesta ciutat el cava ja es considera una beguda “de moda”.

 Finalment, al capítol dedicat a la carxofa del Baix Llobregat els espectadors podran veure com aquest ingredient de qualitat s’ha consolidat a les prestigioses cuines de tot el país. A 8.500 quilòmetres de distància, a Cancún, el menú d’un hotel luxós també ha decidit incorporar-la.

 La participació de la Xarxa Productes de la Terra en aquesta sèrie documental respon a la voluntat d’impulsar i enfortir el teixit empresarial del sector agroalimentari local de qualitat i, alhora, fomentar el coneixement entre la ciutadania catalana dels productes propis de la província.

La sèrie documental es completa amb 10 capítols més dedicats a altres productes catalans com les gambes de Palamós, el pernil salat català, les ametlles, les clementines, la carn de Guatlla, la cervesa, la fruita de Lleida, el caviar català i els calçots.