I Jornades Gastronòmiques sobre Varietats Tradicionals

Del 21 de novembre al 4 de desembre el pèsol negre i el tomàquet de Penjar seran protagonsites als plats de Cuina Vallès

Del 21 de novembre al 4 de desembre Cuina Vallès, l’innovador col·lectiu de restauradors format per onze restaurants del Vallès Oriental i Occidental,  oferiran en els seus menús productes emblemàtics de la cuina catalana. La Fundació Miquel Agustí, institució de referència en la recuperació de varietats tradicionals, ha seleccionat aquests productes per les seves excepcionals qualitats sensorials. D’una banda el tomàquet de Penjar, de consum habitual i emprat per fer el pa amb tomàquet. D’altra banda el pèsol negre, una varietat antigament molt cultivada al Berguedà que estan recuperant els agricultors de la zona. 

Durant aquestes dues setmanes us invitem, doncs, a provar el maridatge que ens proposaran els restauradors de Cuina Vallès amb aquestes dues varietats.Plats plens de sabor i d’història agrària, reunits als fogons de la gastronomia moderna. 

Per a més informació podeu contactar amb Joan Casals Missio (Tlf: 93.552.10.93 / Correu electrònic: recerca@fundaciomiquelagusti.cat).