La Fira d’espàrrecs de Gavà acollirà del 27 al 29 d’abril els productes vinculats a parcs naturals a través del programa Parc a Taula

El Govern català va presentar el projecte d’elaboració del Pla Estratègic de Recerca, Innovació i Transferència Agroalimentària de Catalunya (2012-2016), amb el qual es vol impulsar la competitivitat del sector agroalimentari català, un sector que juga un paper essencial per al desenvolupament econòmic del país.     En aquest   sentit, la  Generalitat considera que la millora contínua del sector agroalimentari a través de la incorporació de la recerca i la innovació esdevé un factor clau per incrementar la seva competitivitat.   El Pla Estratègic ha de permetre cridar l’interès de les estructures de R+D+i catalanes cap al sector agroalimentari. A més, la nova Política Agrària Comuna (PAC) i el nou Programa Marc de Recerca (Horizon 2020) obren noves oportunitats per impulsar la R+D+i en el sector agroalimentari, ja que els fons assignats per a aquest àmbit es preveu que siguin el doble que l’anterior període. El projecte de pla ha d’estar finalitzat abans de final d’aquest any.   

Objectius generals

1)     Definir el posicionament estratègic en l’àmbit agroalimentari català per al 2020, com a sector clau de competitivitat i generació de riquesa, començant per una avaluació de la situació de partida. 2)     Identificar els principals reptes de futur en matèria de generació de coneixement, foment de la innovació i creixement socioeconòmic, definint objectius finalistes en matèria de producció científica, valorització, transferència, competitivitat i ocupació. 3)     Alinear tots els agent del sistema (recerca, formació, transferència, internacionalització i teixit empresarial) vers els objectius prioritaris identificats, millorant especialment la interrelació entre empresa i centre públic de recerca. 4)     Captar més recursos R+D+i per al sector agroalimentari català. Es tracta  d’aconseguir la implicació de tot el sector productor (agricultura, ramaderia i pesca) i de la resta de la cadena agroalimentària (indústria), a més d’aconseguir crear vincles, coordinació i col·laboració activa entre els principals actors  de R+D+i (centres tecnològics i de recerca, universitats) i els consumidors de R+D+i (empreses).   

Podeu consultar anteriors edicions del butlletí aquí.

Salutacions cordials , 

Servei de Teixit Productiu
Àrea de Desenvolupament Econòmic 

Telèfon 934049177 / Email: productesdelaterra@diba.cat