75 empreses van participar al Workshop km.0 del sector agroalimentari local i de qualitat organitzat pel CC Bages

75 empreses van participar divendres passat en el Workshop km 0 organitzat pel Consell Comarcal del Bages i el Consell Comarcal de l'Anoia amb el suport de la Xarxa Productes de la Terra impulsada per la Diputació de Barcelona. L’objectiu era posar en contacte empreses del sector agroalimentari per crear noves línies de negoci en aquest àmbit. I l’objectiu es va aconseguir segons el resultat de les enquestes participants la meitat de les quals deien que s’havien establert projectes de cooperació (comercialització, associacionisme, missions comercials, etc).

Hi van participar productors i elaboradors del Bages, Anoia i Vallès, i empreses comercialitzadores de productes de tota l'àrea metropolitana de Barcelona que van valorar amb nota molt alta el workshop: un 9 sobre 10. De mitjana, cada empresa va tenir 9 entrevistes amb altres firmes. D’altra banda, també va ser molt valorada la jornada prèvia de formació que va anar a càrrec de Bàrbara Ortuño, de Pagès 2.0.

L’acte va ser inaugurat pel conseller de Turisme del Consell Comarcal del Bages, Joan Vinyes, que va valorar la importància que pot tenir per al territori la potenciació dels productes anomenats de Km 0 tant des del punt de vista mediambiental, de salut, i sobretot de reactivació econòmica. El vicepresident del Consell Comarcal de l’Anoia, Jordi Calpe, va explicar que, de la mateixa manera que els Consells del Bages i Anoia ja fa temps que treballen junts en diferents projectes, és important que les empreses de serveis amplïin les seves col·laboracions i busquin espais comuns amb la resta.

La nota mitjana de valoració dels assistents va ser de 9 sobre 10