El DAAM publica informació de les OPFH i amplia l'accés a les dades del RIAAC

Qualsevol persona i/o entitat podrà accedir on-line a les dades del Registre d'Indústries Agràries i Alimentàries de Catalunya (RIAAC) i de les Organitzacions de Productors de Fruites i Hortalisses (OPFH) reconegudes a Catalunya

D’acord amb la política de gestió i de foment de les indústries agràries i alimentàries, el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Medi Natural (DAAM) de la Generalitat de Catalunya ha posat recentment a disposició de tothom les dades de les indústries d'activitats agràries, alimentàries, forestals, i de pesca ubicades a Catalunya. Al RIAAC es poden consultar tres llistats: per comarques (pdf), per activitats (pdf) i llistat de totes les indústries (excel). En aquest darrer llistat, a més de mantenir la informació que ja es publicava, a partir d’ara també s’afegeix la seva georeferenciació, amb indicació de les coordenades UTM de l’establiment industrial, i l’opció de clicar i poder veure la seva ubicació geogràfica en un mapa.

D’altra banda, el DAAM també ha començat a publicar les dades de les Organitzacions de Productors de Fruites i Hortalisses (OPFH) reconegudes a Catalunya. Aquestes OPFH són entitats amb personalitat jurídica pròpia (cooperatives, societats agràries de transformació, societats mercantils) constituïdes per productors de fruites i/o hortalisses per a adaptar, en comú, la producció i la comercialització a les exigències del mercat. A Catalunya hi ha un total de  82 OPFH, de les quals 59 pertanyen a la categoria fruita/fruites i hortalisses, 15 són de fruits de closca i 8 de cítrics.   També apareix al web del DAAM tota la informació necessària per a la tramitació tant del RIAAC com també per a la qualificació de les OPFH.