Diversos membres de la 'Xarxa Productes de la terra' participen en un curs de gestió i promoció del producte alimentari local i de qualitat destinat al personal tècnic de la Gerència d'Espais Naturals de la Diputació

Dijous passat es va celebrar la 4a sessió del Curs de gestió i promoció de productes agrícoles i ramaders de qualitat i de proximitat en l'estratègia de desenvolupament local sostenible en la Xarxa de Parcs de la Diputació de Barcelona, dirigit al personal tècnic de la Gerència d'Espais Naturals de la Diputació.

En aquesta sessió es van presentar Experiències de territoris que han impulsat un programa de dinamització econòmica centrat en els productes agraris i agroalimentaris.

Per part de la Xarxa Productes de la terra, es va presentar:

- El Programa Parc a Taula, de la Gerència d'Espais Naturals

- La Xarxa Productes de la terra, impulsada per la Gerència de Serveis de Desenvolupament Econòmic

- L'experiència El Lluçanès, per part del Consorci del Lluçanès

- L'experiència d'El Moianès, creació de xarxa entre productors i elaboradors ecològics

- Noves línies de comercialització de productes locals, l'exemple del Projecte Proparc al Montseny i Vallès Oriental

Per part de Cedricat, coorganitzadors del curs:

- L'agricultura social i de les seves oportunitats en el desenvolupament econòmic local

- El programa LEADER com a oportunitat per a la posada en valor dels productes locals.

Com a experiència convidada :

- L'espai Tomata, restaurant de cuina pagesa ecològica, local i de temporada a l'àrea d'influència del Parc Natural de l'Alt Pirineu.

Respecte a aquesta darrera experiència, cal destacar la qualitat i valor afegit de la proposta que podeu conèixer visitant la seva pàgina web.