Es posa en marxa la Ruta del Pa per a les escoles

A partir d’aquest mes de febrer, el Consorci del Lluçanès i el Centre de Recursos Pedagògics de Perafita posa en marxa la ruta del Pa a les escoles. L’adaptació d’aquesta ruta s’ha fet tenint en compte criteris pedagògics i logístics. Amb aquests criteris, doncs, la ruta es transforma en uns tallers a les mateixes escoles en els quals els protagonistes de la ruta expliquen i mostren als nens el seu ofici.

La ruta del pa ofereix la possibilitat de conèixer de primera mà, el procés que segueix el blat, des que es planta fins que es cou ja en forma de pa. En aquesta ruta, visitable al públic en general amb reserva prèvia, es coneixerà de primera mà els productors de blat forment (una varietat autòctona recuperada), veure en funcionament un molí fariner i conèixer com es fa el pa en un forn de llenya. Els propis productors i elaboradors són les persones que atenen als visitants i els expliquen el procés i el funcionament de l’activitat. En la pròpia ruta hi ha la possibilitat de desgustar el pa tot dinant en un restaurant de la zona.