Comencen les Jornades Gastronòmiques del Tomàquet del Maresme 2014

El conreu dels productes de l’horta és un dels més arrelats al Maresme des que es va començar a introduir el regadiu a les zones més planes de la comarca. Així doncs, al llarg de tot l’any, a les hortes del Maresme hi podem trobar cols, bròquils, carxofes, pèsols, faves i mongetes tendres durant els mesos més freds, però quan arriba la calor dels mesos de primavera i de l’estiu els veritables protagonistes a les hortes del Maresme són els tomàquets. A la comarca s’hi conreen un gran nombre de varietats de tomàquets; entre les més apreciades per menjar amanit hi trobem el tomàquet pometa i el de Montserrat. El tomàquet pometa és una varietat de tomàquet d’amanir sense ni un punt d’acidesa, una de les joies gastronòmiques de l’horta del Maresme. El tomàquet de Montserrat es caracteritzaper ser força buit per dins, amb poca polpa i de color rosat. El gust dolcet, gens àcid i refrescant fa que sigui la varietat més apreciada per menjar amanit. Tot i ser dues varietats típiques de la comarca, el fet de ser poc productives davant de les actuals varietats híbrides de tomàquet fa que la producció sigui limitada. És per això que les Jornades Gastronòmiques del tomàquet tenen gran importància en el devenir cultural, gastronòmic i econòmic de la comarca. Podeu accedir al fulletó de les Jornades Gastronòmiques clicant  A Q U  I