La Confraria dels Vins del Bages convoca un tast de vins de varietats recuperades

La Confraria dels Vins del Bages comença l'any amb la convocatòria pel pròxim 26 de gener, d'un tast “tècnic”, dirigit per l'enòleg del celler Abadal Joan Soler, que lliga absolutament amb l'objectiu de l'associació de promoure els vins de la DO Pla de Bages.

Ja fa temps que a la comarca diversos cellers estan realitzant un seguiment acurat de vinyes velles, algunes de les quals ja sense cultivar, per tal de localitzar les varietats històriques que havien tingut presència als vins de l'indret.

Ja hi han cellers que han tornat a apostar per la recuperació, i alguns fins i tot per la comercialització, d'alguna d'aquestes varietats, com són la picapoll blanca i negra, la sumoll o la mandó.Tot i així a la comarca també s'hi han trobat varietats com la trepat negra, garnatxa negra o la monastrell, més esteses en altres indrets.

La proposta per aquest gener, és un viatge cap als sabors del que podran ser els vins locals del Segle XIX. Tots els que es tastaran han estat elaborats com a vins joves, per tal que l'expressió varietal estigui en la màxima presència i poder així despullar amb major facilitat les característiques de cadascuna de les varietats.

Es podran tastar vins elaborats al Bages amb picapoll blanc, vi blanc elaborat amb picapoll blanc i picapoll negre, i negres de sumoll i de mandó.

Fitxa de l'activitat.
- Dia: 26 de gener, dijous
- Hora: 9 del vespre
- Lloc: Restaurant Els Noguers (Manresa)
- Preu; tast i sopar: socis 25€; no socis 40€

El període d’inscripció finalitza el dilluns 23 de gener, i per assistir és imprescindible fer la inscripció al web www.confrariabages.com o al telèfon 609 88 66 34 i seguir les instruccions que hi apareixen.