Festa de l'oli a Ullastrell (Vallès Occidental), del 23 al 29 de gener

Una de les hipòtesis més acceptades és la que afirma que el topònim d’Ullastrell  (Vallès Occidental) prové d’Ullastre, l’olivera salvatge. Aquesta olivera ha estat domesticada i treballada pels pagesos d’Ullastrell durant centenars d’anys, i la producció d’oli al poble, ha esdevingut una de les poques tradicions agrícoles que encara es mantenen arrelades avui dia.
Són molts els pagesos i productors locals que aconsegueixen cuidar i mimar les oliveres, any rere any, per tal d’extreure aquest preuat i apreciat suc. Som molts els que desconeixem el procés de producció i creació d’aquest or líquid: quins tipus d’oli hi ha? Quines són les especies d’oliva pròpies? què és l’oli Becarut? com funciona un molí? En tenim un a Ullastrell?

Per respondre a aquestes preguntes i per tota la gent que conserva l’art de fer oli, des dels pagesos fins al moliner, es dedica la setmana del 23 al 29 de gener a l’Oli, un art milenari que a Ullastrell volen aprendre, conservar i respectar. Us animem doncs a participar de totes les activitats programades durant aquesta setmana i disfruteu moltíssim de la 1era Festa de l’Oli d’Ullastrell.

Aquí teniu la programació de totes les activitats relacionades amb la festa.