El Berguedà vol introduir fruita i verdura ecològica als menjadors escolars

Introduir els aliments ecològics i de producció comarcal als menjadors escolars dels centres de primària del Berguedà, començant per la fruita i la verdura. Aquesta és la idea. I la conclusió d’un estudi fet pel Consell Comarcal del Berguedà i el CFI Cercs-Berguedà, membre de la Xarxa Productes de la terra impulsada per la Diputació de Barcelona, en el marc del ‘projecte d’aliments ecològics als menjadors escolars’.  

S’han fet públics els resultats d’aquest estudi que podeu consultar aquí que ha recollit dades i opinions d’escoles, AMPAs, gestors de menjadors i productors agroalimentaris de la comarca com a segona fase del projecte que ja es prepara per a la implantació d’aquest productes als menús dels centres.

Els impulsors destaquen els beneficis saludables d’introduir aliments ecològics en les dietes dels infants i a la vegada generar una sortida pels productes agroalimentaris i ecològics que es produeixen a la comarca.

Per realitzar aquest estudi s’han fet durant els darrers mesos, entrevistes amb 23 escoles, 14 gestors de menjadors, 14 AMPAs i 14 productors agroalimentaris. També xerrades públiques i tallers a més de 860 alumnes i una exposició que van veure més de 300 nens i nenes de primària. L’estudi determina que, tot i que el 86% de gestors de menjadors compren alguns aliments produïts al Berguedà, només el 14% n’utilitzen d’origen ecològic als menús. Una altra de les conclusions és que les AMPAs, tot i estar a favor de la introducció d’aliments ecològics i de producció comarcal, no estan disposades a implicar-se en la gestió dels menjadors escolars.