Es clou el curs 'Tomàquets de varietats antigues: cultiu, tractament i recollida de llavors' al Vallès Oriental amb èxit de participació: 50 productors

El curs de “Tomàquets de varietats antigues: cultiu, tractament i recollida de llavors” es va cloure amb gran èxit de participació.  Una cinquantena de productors de tomàquets de varietats antigues, la gran majoria agricultors professionals, van participar a les dues sessions formatives que van tenir lloc el 03 i el 10 de desembre al Centre de Recursos Agraris “Masia Can Ribas” de Les Franqueses del Vallès.

Les dues sessions comptaven amb la participació d’experts en el cultiu de tomàquets de varietats tradicionals, la prevenció de plagues i malalties i la recollida de llavors. En concret, a la primera sessió en Josep Rosselló i Oltra va enfocar la qualitat alimentària de les plantes tenint en compte els tres paràmetres clau: el territori o terreny, la genètica i el maneig del cultiu. A la segona sessió la Bárbara López Barberà va tractar aspectes relacionats amb les plagues i malalties de les plantes i va oferir consells pràctics per recuperar l’equilibri de la plantació i prevenir els problemes sanitaris. Per últim, l’Esther Cases va oferir una xerrada sobre la correcta recollida, neteja i conservació de llavors de tomàquet, fent especial atenció en la importància  que els pagesos guardin les seves llavors per tal d’afavorir la recuperació i manteniment de la biodiversitat cultivada.

Aquest curs, organitzat pel Consell Comarcal del Vallès Oriental en el marc del projecte Xarxa Productes de la Terra de la Diputació de Barcelona, forma part de les actuacions per a la recuperació de varietats antigues d’horta de la comarca, la incorporació en els cultius professionals de la comarca i la seva promoció al públic.

Es pot descarregar el material del curs en aquest enllaç.