Se celebra la 'Va edició de la Fira de la tòfona del Berguedà', del 31 de gener al 3 de febrer a Cal Rosal

Cal Rosal ja prepara la Va edició de la Fira de la tòfona del Berguedà, una fira que  es consolida com un referent especialitzat en aquest tema a Catalunya i que persobre de tot manté la voluntat de treure a la llum un fong de molt valor que creix sota terra i que fins avui s’ha consumit i apreciat en cercles molt restringits: la tòfona negra.  Aquesta Fira compta amb el suport del CFI Cercs-Berguedà, membre de la Xarxa Productes de la terra impulsada per la Diputació de Barcelona. 

Els boscos berguedans produeixen la tòfona de manera natural i hi ha una part de la població amb un bon coneixement del fong. No obstant l’anterior, també cal tenir present el cultiu de la tòfona negra pot esdevenir una activitat   complementària a les activitats agràries tradicionals, diversificant l’economia rural i afavorint un reequilibri territorial.

Com podeu comprovar amb el  fulletó, l’esdeveniment  seguirà comptant amb primeres figures del món gastronòmic i amb una àmplia oferta de tastos i activitats formatives, tenint present que l’objectiu principal de la fira és posar la tòfona negra a l’abast del públic.