Restauradors i pagesos del Baix Llobregat promouen els productes locals en una trobada per a mitjans i bloggers gastronòmics

En una jornada organitzada pel Consorci de Turisme del Baix Llobregat i el Consorci del Parc Agrari del Baix Llobregat,  que participen a les activitat de la Xarxa Productes de la Terra, els restauradors i els pagesos del Baix Llobregat van ser una vegada més els protagonistes d'una de les accions dins la campanya gastronòmica Els sabors de l'horta 2014 el dimarts 3 de juny. Un total de representants de 25 mitjans, entre bloggers gastronòmics principalment i premsa general i especialitzada, van degustar les propostes culinàries que elaboraren per a l'ocasió disset restaurants.

Els restaurants eren Follia, El Palau Vell, Major Trenta-sis, El Mirador de Sant Just, Plats, El Diván de los Sentidos, Marimorena, Sinfonia (Hotel Sallés Ciutat del Prat), El Petit Bonet, La Lluna en un cove, Cal Mingo, Públic, L'Àpat, Hotel Can Rafel, La Masia – Acadèmia Sánchez Casal, Sagristà, El Petit Bonet. Com a novetat, els restauradors van acompanyar i viure l'experiència des de l'inici de la jornada.

Tot va començar a la Masia Can Comas, seu del Parc Agrari, on se'ls va donar la benvinguda a càrrec de Maria Miranda, Consellera del Consell Comarcal del Baix Llobregat i Raimon Roda Gerent del Parc Agrari del Baix Llobregat, que presentaran les noves aplicacions El Rebost de Barcelona i de Turisme del Baix Llobregat, i els primers passos que es fan en realitat augmentada en els seus canals de comunicació.

A continuació, els assistents van fer un petit recorregut en bici per conèixer de prop alguns dels atractius camps del Parc Agrari del Baix Llobregat i els cultius de temporada. Aquí, els esperava el pagès Pere Tugas que es dedica a l'agricultura tradicional des de sempre, per explicar-los amb detall les característiques dels conreus del parc.

Acte seguit tornaren a Can Comas on tots els assistents van poder tastar diferents batuts liquats de fruita i verdura per recuperar forces, de la mà de Cristina Roig, experta assessora i col·laboradora gastronòmica, i d'alguns restaurants de la campanya Sabors de l'Horta.

L'experiència gastronòmica continuà amb una activitat que va consistir en un concurs d'amanides. Un altre grup de restauradors de la campanya Sabors de l'Horta va liderar cada grup per assessorar-los en l'elaboració de la millor amanida, havent un grup guanyador final, seleccionat pels propis restauradors. I finalment, s'acabà la jornada amb una nova activitat gastronòmica, tant atractiva com experimental, on l'habilitat i bon cuinar continuà sent dirigida pels restauradors