Productes de la terra (Osona i Berguedà) premiades al World Cheese Awards

3 formatgeries de territoris de la Xarxa Productes de la terra impulsada per la Diputació de Barcelona i 7 catalanes en total han rebut quatre medalles d'or, cinc de plata i quatre de bronze als World Cheese Awards, un dels concursos especialitzats amb més prestigi mundial, al que s'han presentat 2.700 candidatures d'una trentena de països que han estat valorades per 200 experts. Els guardons aconseguits gairebé doblen els de l'any passat i confirmen la projecció internacional del sector a Catalunya.
Les 3 empreses premiades són petites empreses familiars que aposten per la qualitat. Formatges de Muntanyola, a Osona, s'ha endut una medalla d'or pel formatge Blau de Muntanyola i dues de plata pel Garrotxa de Muntanyola i el Bufalet de Muntayola. També tenen doble premi uns altres osonencs, Formatges Mas el Garet, que ha rebut la medalla d'or pel formatge de cabra Garrotxa i pel formatge de cabra El Garet Gran. Formatges Bauma, del Berguedà, ha rebut la d'or per l'Ovella Bauma i la de bronze pel Cremós Bauma.  

Us adjuntem un article aparegut al diari el Nou amb una opinió del gastrònom Pep Palau al respecte.

Els premis World Cheese Awards  estan organitzats pel gremi de formatgers del Regne Unit des de fa 24 anys i amb el temps s'ha convertit en un referent arreu del món.