Curs 'Experiències pràctiques d'horticultura i fructicultura ecològiques', al Parc Agrari del Baix Llobregat

Aquest curs està organitzat pel Parc Agrari del Baix Llobregat, integrat en el pla d'activitats del Consell Comarcal del Baix Llobregat en el marc de la seva participació com a membre de la Xarxa Productes de la terra, impulsada per la Diputació de Barcelona.

Us adjuntem la informació bàsica a continuació. També podeu veure el programa complet aquí.

Presentació

La Cartilla per a les bones pràctiques agroecològiques que s’ha publicat des del Parc Agrari defineix les bones pràctiques com “aquelles tècniques i pautes generals que ha d’aplicar una pagesia responsable per una millor orientació en el desenvolupament dels seus treballs agraris, de tal manera que garanteixi el respecte, protecció i millora envers el medi ambient i els consumidors i consumidores”.

Una part de la pagesia veu l’agricultura ecològica amb reticència. Per d’altres, en canvi, és percebuda com una oportunitat de canvi en la seva relació amb el medi ambient i els consumidors; fins i tot una nova actitud i vivència personals.

Independentment de la visió que se’n tingui, és evident que la reducció de les matèries actives aplicables en agricultura, les noves polítiques agràries europees i una creixent demanda per part dels consumidors han causat que sigui important conèixer alternatives a la gestió tecnicosanitària de les nostres finques.

El curs intenta mostrar experiències d’altres zones productores. Durant diverses sessions es comptarà amb la presència de tècnics i pagesos que han escollit treballar en l’àmbit de l’agricultura ecològica, que explicaran la seva experiència.

Dirigit a

La pagesia i als tècnics del Parc Agrari, així com d’altres àmbits territorials i a estudiants universitaris interessats.

Durada

i dates

20 hores

13, 15, 20 i 22 de desembre de 2011

Horari

De 16,00 h a 21,00 h

Lloc

Can Comas, Centre d’Informació i Gestió del Parc Agrari del Baix Llobregat