Seminari transnacional 'Els sistemes agroalimentaris locals i les noves polítiques europees'

Els dies 24 i 25 de novembre es desenvoluparà a Barcelona el Seminari Transnacional Els Sistemes Agroalimentaris Locals i les noves polítiques europees com a tancament del projecte transnacional Rururbal, organitzat per la Diputació de Barcelona.

Rururbal és un projecte de cooperació transnacional europea, realitzat en el marc del programa MED i amb l’objectiu de dissenyar una estratègia de governança territorial per al desenvolupament local sostenible i equilibrat dels territoris periurbans basada en la valorització, la comercialització i la promoció del consum de recursos alimentaris locals.

Rururbal és una experiència a nivell transnacional, amb 9 socis de 6 territoris i 4 estats europeus. A nivell català els socis són la Diputació de Barcelona (mitjançant l'Àrea de Territori i Sostenibilitat), el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural i el Consell Comarcal del Vallès Oriental (que és el Cap de fila del projecte)

Després de 30 mesos de durada del projecte- i quan aquest està a punt d'acabar, es realitzarà el mes de novembre a Barcelona el seu Seminari Final.

La finalitat del seminari és doble. D'una banda, vol ajudar a entendre millor les noves tendències en les polítiques europees (agrícoles, territorials, ....) de co-construcció territorial de les zones rurals periurbanes. D'altra banda, pretén estimular el debat sobre noves formes de governança alimentària i territorial, com el desenvolupament dels Sistemes Agroalimentaris Locals a nivell europeu.

Durant el seminari es presentarà i signarà la Carta Europea de Governança Territorial i Alimentaria redactada com a resultat dels treballs desenvolupats en el marc del projecte Rururbal.

Us convidem a participar-hi!