III Seminari Internacional sobre 'Agrobiodiversitat. L'agrobiodiversitat com a font de benefici'

Se celebrarà els dies 4, 5 i 6 de novembre, sota la direcció de Francesc Casañas, professor de la UPC i director de la Fundació Miquel Agustí.

El seminari pretén analitzar el paper dels recursos fitogenètics com a font de riquesa a curt termini. Acceptant que la conservació a llarg termini és en si mateixa beneficiosa per la reserva de combinacions de gens que significa, també és cert que comporta una despesa important.

Pot l'agrobiodiversitat generar beneficis a curt termini?. Diverses activitats humanes poden generar riquesa a partir de l'agrobiodiversitat: productes amb valor nutritiu més elevat, productes amb característiques sensorials apreciades pels consumidors, generació de nous productes gastronòmics, recuperació de valors culturals, valors paisatgístics, i la recerca de característiques especials per introduir en programes de millora, en poden ser exemples.

Mijançant la presència d'especialistes en aquestes diverses disciplines es vol donar a conèixer en quina mesura la conservació de l'agrobiodiversitat és una tasca més rendible a curt termini del que pot semblar fent una anàlisi superficial.

Tota la informació del programa, ponents i inscripcions aquí.