Una empresa instal·la a Vic una màquina expenedora de carn fresca i plats preparats

El consum a l'alça dels productes de proximitat i el creixement de la demanda de menjar preparat han portat tres emprenedors osonencs a obrir un establiment a Vic que, sota el nom de “Gustos, menjar de la terra”, aposta “per oferir productes com carn fresca de tot tipus, plats preparats i embotits d'alta qualitat a uns preus molt competitius i procedents de productors de l'entorn, és a dir, amb la filosofia Km. 0”, com explica Gemma Prat, una de les tres impulsores del projecte. Gustos, que també ha obert una botiga on-line, espera créixer a altres ciutats de Catalunya amb un model de negoci que es basa en obrir establiments cèntrics i de reduïdes dimensions. Un dels primers llocs podria ser l'àrea metropolitana de Barcelona.

Un dels elements diferenciadors de “Gustos, menjar de la terra”, que té com a eslogan “T'ho posem en safata”, és incorporar el vending a un producte com la carn fresca, un fet inèdit fins al moment a Catalunya. La instal·lació d'una màquina expenedora a peu de carrer permetrà “donar servei les 24 hores del dia i els 365 dies de l'any” i satisfer la demanda d'un públic molt ampli, moltes vegades amb poc temps per cuinar o comprar, que “o bé no voldrà esperar el torn a la botiga o bé vindrà fora de l'horari comercial”, comenta Toni Ylla-Català, un altre dels socis.

La idea va sorgir “de l’observació dels nous hàbits i ritmes de vida on el servei de vending s'hi adapta molt bé, i més tenint en compte la ubicació cèntrica de l'establiment”, explica Prat. La màquina se situarà a l’entrada de la botiga situada a la Rambla del Carme de Vic, i oferirà diversos tipus de carn fresca però també plats preparats i embotits en racions per a una o dues persones.