Reconeixement de la IGP Pa de Pagès Català

El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) ha publicat al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) l'Ordre per la qual s'aprova el reconeixement i el Reglament de la Indicació Geogràfica Protegida (IGP) Pa de Pagès Català, amb caràcter transitori, i es reconeix el seu Consell Regulador provisional. Per tant, a partir d'ara, es podrà comercialitzar el producte amb aquest distintiu.

La IGP Pa de Pagès Català reconeix un tipus de un pa que respecta una manera de fer que, en essència, s’ha mantingut inalterada al llarg dels últims 100 anys a Catalunya i que es fonamenta en procediments d’elaboració lents i en el saber fer dels flequers durant la cocció. El pa protegit per aquesta IGP ha de complir estrictament una sèrie de condicions i un reglament per tal de garantir que el que arriba al consumidor és un pa amb totes les característiques del pa tradicional.  

Amb el suport del sector

Per aconseguir l'IGP han treballat conjuntament el DAAM i el sector en un projecte que es va iniciar l'any 2009 a instàncies de la Federació Catalana d’Associacions de Gremis de Flequers, entitat que agrupa tots els gremis de flequers de Catalunya. És per tant una IGP que compta amb el suport de tot el sector flequer català que espera que en sigui un revulsiu en uns moments difícils en els quals la manera de garantir la viabilitat i competitivitat passa, entre altres, per apostar per la qualitat. Segons dades del propi sector, 200 empreses, que representen uns 350 punts de venda, ja han manifestat la voluntat de formar part de la IGP i es preveu que s'arribi a les 250 empreses implicades.