Dimecres 30 de maig s'emet a a TV3 a les 21.50 el programa Sense Ficció amb el tema 'Què mengem?'

Un documental de Montse Armengou i Ricard Belis

Què mengem amb el que mengem? És segur el que arriba a la taula? Quina quantitat de productes químics, metalls pesants, antibiòtics o additius que podrien ser perjudicials per a la salut s’ingereixen amb la dieta? Metges i campanyes sanitàries recomanen una dieta equilibrada i parlen del perill d’un excés de greixos. Però qui adverteix dels residus tòxics que es mengen sense que ningú s’adoni? 

Aquesta preocupació fa que cada vegada més els consumidors busquin alternatives d’alimentació sense residus químics ni additius. El menjar ecològic o “bio” és cada vegada més present. Catalunya és un dels principals productors de menjar bio, malgrat que encara n’exporta més que no pas en consumeix. No obstant això, és un sector que no deixa de pujar malgrat la crisi.

Aquí teniu més detalls de l'emissió.