El Mercat del Parc Taula va oferir els productes de la terra a Talamanca i Mataró el 4 i 17 de novembre

El XVI Mercat del Parc a taula va oferir, a Talamanca, els millors productes de la terra. El diumenge 4 de novembre, en una matinal càlida, amb estones de sol però amb una amenaça intermitent de pluja, Parc a taula va celebrar a la bonica població de Talamanca, el seu XVI Mercat amb una representació de productors i cellers de la Xarxa de Parcs Naturals

El dissabte 17 de novembre, entre els 10 i les 20:30 del vespre, el XVII Mercat del Parc a taula va oferir a la plaça de Santa Anna de Mataró, un mercat de productes agroalimentaris representatius de la oferta dels parcs vinculats al programa Parc a taula i que promou l'Àrea de Territori i Sostenibilitat de la Diputació de Barcelona, que participa a les activitats de la Xarxa Productes de la terra.

Parc a taula es concep com un programa transversal de la Xarxa de Parcs Naturals, amb uns objectius generals i uns d'específics que deriven de la gastronomia, la producció artesana i la viticultura de proximitat i de qualitat que podem trobar en aquests territoris. D'aquesta manera, els restaurants de les poblacions vinculades als espais naturals protegits proposen degustar diferents plats, elaborats específicament amb productes naturals i cuinats per mans expertes.

 Als restauradors, s'hi afegeixen els productors i artesans alimentaris del territori, que aporten la matèria primera de qualitat que exigeix la millor cuina. Per últim, s'inclouen allotjaments propers al parc, que ofereixen el millor servei per tal de gaudir d'una estada relaxant i alhora confortable. En aquesta edició 2012, ja en formen part 155 empreses.