Èxit del projecte agroecològic del Garraf

20 persones de la comarca engegaran projectes cooperatius en l'àmbit agroecològic del Garraf 

El Consell Comarcal del Garraf i Node Garraf, impulsors del projecte agroecològic del Garraf i membres de la Xarxa Productes de la terra impulsada per la Diputació de Barcelona, van manifestar la seva satisfacció pels resultats d’aquest projecte, que pretenia generar ocupació i reactivar l’activitat agrària com a sector estratègic a partir de la producció ecològica.

Durant tres mesos, 20 persones de la comarca van rebre formació en aspectes tècnics en agroecologia, cultiu ecològic, gestió de les explotacions, emprenedoria cooperativa i intercooperació empresarial. Del procés van sorgir nou projectes concrets d’explotació en horta agroecològica, d’elaboració de conserves, de logística i comercialització i d’activitats lúdiques relacionades amb el sector. Enguany s’està elaborant el pla d’empresa que generarà els resultats de viabilitat projectes.

Rafel Florenciano, director del Node Garraf va comentar que l’Agència “es planteja continuar la formació i crear una xarxa de cooperació entre els actuals productors per garantir als seus productes una sortida comercial. Pretenem disposar d'un reglament regulador del producte de proximitat a la comarca, per donar-li visibilitat i treballarem per tal de disposar d'un pla de dinamització d'aquestes varietats locals, perquè això ens serveix també de màrqueting per vendre altres productes vinculats amb el territori en aquest cas”, va afegir.

Paral·lelament a la formació d’aquests nous productors, es va iniciar la recerca dels terrenys conreats de la comarca i d’aquells que tenen potencial per acollir diversos cultius. La finalitat és crear un Banc de Terres Agrícoles del Garraf, que pretén informar i facilitar el contacte entre propietaris de parcel·les en situació de cultiu ubicades en el terme municipal i persones interessades en el cultiu de terres