15 empreses assisteixen a la 'Sessió formativa del Manual de gestió de la Xarxa' a Berga el passat dimarts 12 de febrer, amb una valoració global mitjana de 8,5

El sector de l’alimentació està en auge al Berguedà. És un motor econòmic important, tenint en compte que són moltes les empreses que es dediquen a la producció artesanal alimentària amb productes de tota mena: pa, galetes, embotits, formatges, melmelades, dolços, productes elaborats amb bolets... Productes que tenen un valor afegit i que aconsegueixen no només fer-se un lloc al mercat Berguedà sinó també fora de la comarca. Per això des del programa Xarxa de Productes de la Terra, de la Diputació de Barcelona, i des del Consorci de Formació i d’Iniciatives (CFI) Cercs-Berguedà, es va organitzar una jornada formativa per orientar en temes de gestió a les empreses de productes alimentaris locals i de qualitat.

Són continguts que es recullen al Manual de gestió per a empreses de productes alimentaris locals i de qualitat, elaborat per l’Àrea de Desenvolupament Econòmic i Ocupació de la Diputació de Barcelona. Un manual elaborat per a les empreses d’aquest sector i que ja s’ha repartit a la vintena d’empresaris del Berguedà que han assistit a la sessió a Berga.  

Laia Sendra, tècnica de la Fundació Cedricat i responsable del programa FITA, ha tractat qüestions relatives a la constitució de l'empresa, finances i comptabilitat i recursos humans.

Ferran Blanch, soci fundador de VisionMarketing i professor d'ESADE, ha tractat qüestions de màrqueting i comercialització.

Oriol Urgell, gerent de PROEGA, enginyeria i consultoria especializada en indústria agroalimentària ha tractat temes d'Organització de la producció i cooperació empresarial.

La valoració global mitjana de la sessió per part dels assistents ha estat de 8,5 i alguns ponents han obtingut valoracions superiors al 9. Un 95% de les empreses participants han manifestat que recomanarien aquesta acció formativa.   Les properes sessions de presentació del Manual amb aquests mateixos ponents i programa se celebraran a:
  • 25 de febrer a Vic. Sala de plens del CC Osona. Edifici El Sucre, 4a planta.
  • 26 de febrer a Mataró. Sala de plens del CC Maresme. Plaça Miquel Viada, 1 (al costat de l'estació de la RENFE)
  • 15 d'abril a Sant Cugat del Vallès. Museu del Monestir de St. Cugat. Jardins del Monestir, 1
La inscripció és gratuïta però necessària i la podeu fer efectiva contactant amb