Tot a punt pel Fòrum Gastronòmic Girona 2013

Del 24 al 26 de febrer, Girona acollirà una nova edició del Fòrum Gastronòmic de Girona, amb la flor i nata de la gastronomia: productors, artesans, cuiners, enòlegs, pastissers i experts compartiran escenari en aquesta propera edició. 

El tema central d'enguany és "la terra" i les sessions giraran entorn a les mirades dels cuiners envers a aquest element. L’agricultura biodinàmica i ecològica, la pesca sostenible, els productes de km0, productes que arriben per auto abastiment, cultiu propi i de mans d’un proveïdor de confiança en seran per tant ben protagonistes.

De la mateixa manera que al Fòrum Girona 2011, comprant l’entrada general es tindrà accés a les sessions de l’Auditori de forma gratuïta on s’hi podrà veure, per exemple, els Germans Roca, Carme Ruscalleda i Raül Balam, el prestigiós cuiner peruà Gastón Acurio, els gallecs Pepe Solla, Xosé Cannas i Marcelo Tejedor, els germans Sergio i Javier Torres, Paco Pérez i el Col·lectiu 21 Brix, que oferiran un espectacle d'allò més dolç. 

El Fòrum Empresa torna amb més força que mai amb un debat empresarial que girarà entorn els "Nous formats d'èxit als negocis d’hostaleria". En aquesta sessió que tindrà lloc dilluns de les 10:30 fins les 14:00, el xef Gastón Acurio i Aida Moya (de Vilar Riba) oferiran una sessió introductòria inicial, a la qual seguiran sessions pràctiques amb els cuiners Carles Abellan, Oriol Rovira i Francis Paniego

Enguany també hi haurà sessions de petit format a l'Aula Activa on els assistents podran estar al costat del mestre, interactuar amb ell, compartir l'elaboració d'un plat i tastar-ne el resultat.

Les marques Fòrum Vi i Fòrum Dolç tornen amb més força que mai amb sessions que protagonitzaran Jordi Roca, Xano Saguer i el Col·lectiu Brix 21; i els reconeguts sommeliers César Cánovas, Ferran Centelles, Roger Viusà i Josep Roca.

L’espai firal serà una cop més un cop més un aparador ideal de les novetats del sector i una gran plataforma comercial.

La ciutat de Girona també se suma al Fòrum i organitza activitats al voltant de la gastronomia coincidint amb l'esdeveniment. Des d'un concurs d'aparadors fins a una exposició sobre el vi i l’oli i la 33a Setmana Gastronòmica en són alguns exemples. 

Podeu trobar tota la informació ampliada a www.forumgirona.com.