Terrassa recuperarà la col brotonera, amb un projecte que es presentarà dissabte 24 de març

La Fundació Terrassenca Sant Galderic i la Fundació Miquel Agustí han unit els seus esforços per recuperar un producte tradicional de la cuina catalana: la col brotonera. Antigament era molt apreciada però s’ha deixat de cultivar i només la conserven alguns agricultors per autoconsum. L’objectiu és promoure el cultiu d’aquesta varietat tradicional com a emblema de l’agricultura local i enllaçar, a través d’un producte emblemàtic, els terrassencs amb els seus agricultors, fomentant una agricultura de proximitat.

El primer pas del projecte serà la celebració d'un taller el proper dissabte 24 de març un tast al Mercat de la Independència.  S’espera recollir informació sobre les característiques sensorials que ha de reunir aquesta varietat tradicional per complaure als consumidors. A partir d’aquí, mitjançant processos de selecció i l’estudi de la tècnica de cultiu han de permetre la producció de cols brotoneres de la màxima qualitat. 

Col·laboren en aquesta iniciativa l’Ajuntament de Terrassa a través dels seus Serveis de Medi Ambient i Sostenibilitat, Turisme i Comerç, el Col·lectiu Forners i Pastissers de la Terra/Gremi de Flequers i Pastissers de Terrassa, Terrassa Gastronòmica i el Mercat de la Independència.

Lloc de realització: Mercat de la Independència de Terrassa

Data: dissabte 24 de març de 2011

Horari: de 9h a 14h