La Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona ofereix 6 rutes enogastronòmiques per 4 parcs naturals

La Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona ha organitzat 6 rutes enogastronòmiques en 4 parcs naturals: el Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac, el Parc del Garraf, el Parc d'Olèrdola i el Parc de la Serralada Litoral. La Gerència d’Espais Naturals de l’Àrea de Territori i Sostenibilitat de la Diputació de Barcelona participa a la Xarxa Productes de la terra impulsada per la Diputacio de Barcelona.

Amb el nom Sabors dels parcs (consulteu programa), les rutes conviden a descobrir el paisatge i els productes de quatre espais naturals protegits. Tots ells participen del programa cultural i gastronòmic Parc a taula, que organitza la Diputació de Barcelona des de fa ja alguns anys.

En total, us proposem sis rutes guiades per gaudir d'indrets emblemàtics del patrimoni natural i cultural d'aquests espais. A més, coneixereu i tastareu els productes de la terra directament en origen, i els degustareu amorosament cuinats en els restaurants que s'han sumat en aquesta iniciativa.

Per demanar més informació podeu posar-vos en contacte amb cada una de les oficines dels parcs. Cal fer reserva prèvia. Preus reduïts per a infants i grups organitzats.


Al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac les rutes es fan els primers dissabtes de mes. Es tracta de 'Les tines a peu de vinya' (Pont de Vilomara i Mura) i 'El Molí del Mig' (Mura).


Al Parc de la Serralada Litoral es fan segons demanda per 'Els entorns de can Sala' (Montornès del Vallès) i 'Submergeix-te a la natura prop del mar' (Vilassar de Dalt).


Als Parcs del Garraf i Olèrdola les rutes es fan els primers diumenges de mes: 'A la descoberta del Garraf' (Begues) i 'Ruta històrica i enogràfica pels entorns del castell d'Olèrdola' (Olèrdola).