Més de 150 participants assisteixen a la formació en agricultura ecològica al Parc Agrari del Baix Llobregat

Daniel Valls, president de Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE) i productor de l'empresa Cal Valls, va cloure el primer curs Experiències Pràctiques d'Horticultura i Fructicultura Ecològiques, que es va celebrar del 13 al 22 de desembre a la masia de Can Comas, seu del Parc Agrari del Baix Llobregat. Aquesta activitat s'ha finançat a través del Servei de Teixit Productiu de la Diputació de Barcelona i realitzat en col·laboració amb el Consell Comacal del Baix Llobregat, membre de la Xarxa Productes de la terra impulsada per la Diputació de Barcelona.

Durant quatre jornades, tècnics i pagesos catalans, valencians, murcians i francesos han mostrat les experiències pròpies en el maneig de les seves explotacions ecològiques en un curs destinat fonamentalment a productors del Baix Llobregat i de tot Catalunya i als tècnics d'associacions de defensa vegetal que els assessoren.

Més de 150 participants han omplert la masia de Can Comas, Centre d'Informació i Gestió del Parc Agrari del Baix Llobregat en les quatre sessions de què es componia el curs. Tècnics i pagesos de la comarca i d'arreu de Catalunya van poder sentir els passats 13, 15, 20 i 22 de desembre diferents visions i aproximacions a aquest tipus de gestió de l'explotació agrària: des de tècnics en horticultura ecològica com Josep Roselló i Oltra, de l'Estació Experimental Agrària de Carcaixent de l'IVIA, o Dominique Courtial, tècnic en fructicultura de CIVAMBIO del Departament dels Pirineus Orientals; a productors com Jesús Sanchís Forment, llaurador de l'Horta de València amb una llarga experiència en horticultura ecològica i biodinàmica, Juan Miguel, pagès encarregat de l'empresa murciana Biocampo, o Antonio Giménez, director tècnic de l'empresa especialitzada en el control biològic Koppert.