Es presenta el llibre “Cuina Vallès a la taula” que recull receptes amb productes autòctons del Vallès Occidental

El col·lectiu de cuiners del Vallès Occidental, Cuina Vallès, ha editat amb el suport del Consorci de Turisme del Vallès Occidental, membre de la Xarxa Productes de la terra impulsada per la Diputació de Barcelona, el llibre de receptes “Cuina Vallès a la taula”, que sortirà a la venda per la Diada de Sant Jordi. Es tracta d’un recull de receptes dels diferents cuiners i cuineres del col·lectiu que habitualment treballen amb productes autòctons del Vallès Occidental. El pròleg del llibre és del president del Fòrum Gastronòmic, Pep Palau.

Receptes amb productes de casa

Entre les receptes hi podem trobar plats com unes llenties estofades a la vinagreta molt fàcil; un Canaló de presa ibèrica farcit de mongetes del ganxet i micuit de foie; Mató d’Ullastrell amb oli d’oliva i confitura de llimona o una Brandada de bacallà de Ràfols amb patata bufet d’Ullastrell, sopeta d’alls tendres de Can Pèlacs i ou poché de la granja La Roca i caviar.

Altres propostes són el Bacallà a la cendra i mongetes del ganxet; la Botifarra Tarregada en suc d’escudella; els Cigronets menuts del Vallès amb morro i orella; el Cremós de mató del Vallès amb textures de mel i carquinyolis; els Bombons de magret d’ànec amb foie, salsa de maduixots i salsafís; el Farcellet de col amb botifarra Tarregada i llagostins; les Pupietas de llenguado farcides de pernil ibèric i gambes; les Mongetes de la comarca amb botifarra; la Coca de Munt amb carpaccio de gambes i vinagreta de pinyons o la Crema fresca de maduixes amb gelat de mató d’Ullastrell.

Un llibre de cuina vallesana per Sant Jordi

La publicació es podrà trobar i adquirir a tots els restaurants del col·lectiu. El preu és de 12 euros. També es podrà trobar en determinades llibreries alguns dels municipis que compten amb restaurants de col·lectiu.