L'emprenedor Pere Muxí, d'IBERTRUF, del Berguedà, guanya un dels premis PITA 2012 que atorga el DAAM

Amb el Premi a la Innovació Tecnològica Alimentària (PITA) el DAAM de la Generalitat de Catalunya vol distingir i premiar les empreses agràries o les seves entitats associatives i les agroindústries que hagin introduït en el seu procés productiu elements tecnològics innovadors i hagin obtingut, com a conseqüència d’aquesta introducció, resultats beneficiosos pel que fa a l’economia, l’ergonomia, la qualitat, la seguretat o la sostenibilitat de les produccions.   En la nova modalitat Premi al Jove Emprenedor Innovador, per la implantació d’innovacions en l’empresa agrària o l’agroindústria i per les característiques pròpies d’un emprenedor innovador, el guanyador ha estat Pere Muxí Rubio, responsable d'IBERTRUF, que fa cultiu de tòfona, i director de la Fira de Cal Rosal (Berguedà), per l’esperit emprenedor i innovador orientat a formar-se en tubericultura, amb l’objectiu final de fer realitat, partint de zero, la creació d’una empresa de producció de tòfona negra, tancant el cercle del productes des del seu cultiu fins a la seva comercialització, tant a nivell espanyol com per a l’exportació.   Aquesta empresa ha rebut el suport i assessorament del CFI Cercs-Berguedà, membre de la Xarxa Productes de la terra impulsada per la Diputació de Barcelona.