Diversos membres de la 'Xarxa Productes de la terra' mostren els seus productes a El Corte Inglés Diagonal de Barcelona fins al 9 de març

Fins al 9 de març, diferents membres de la Xarxa Productes de la terra impulsada per la Diputació de Barcelona exposen els seus productes conjuntament amb altres consells comarcals d'altres províncies a la cinquena planta d'El Corte Inglés de la Diagonal de Barcelona. Aquesta activitat s'emmarca en una campanya per promoure els productes catalans anomenada Mostra de Productes de Catalunya.   Entre els que hi participen:    El CC Baix Llobregat hi participa amb 4 empreses: Cervesa Glops, Vins i caves Montau de Sadurní, Codonyats, taronjats, figats i melmelades del Rebost del Pèsol, i oli Oulesa d'Oliveraires Palomar-Olesana.   El CFI Cercs-Berguedà, amb 10 empreses: Ous ecològics El Pujol, Especialitats Viñas, Neules artesanes Sant Tirs, Conserves artesanes l’Aranyonet, Destil·leries Vila, Blancafort-formatges del Berguedà, Casa Fígols-artesans de l’embotit, Delícies del Berguedà, Dolceria Pujol i Monbolet. Per tant, formatges, embotits, ous, galetes, neules, melmelades, conserves, bombons, risottos... Els  professionals que participen  a  la mostra esmentada són tant els que fan productes ecològics com  membres  de l'Associació  de  Productors  Agroalimentaris del  Berguedà.     El CC Osona, amb 9 empreses: Germans Comas, Fussimanya, El Molí de l'Alzina, Destil.leries Bosch, Ous de pagès Mas Lloriana, Formatgeria Mas Rovira i Formatges Mas el Garet (tots aquests pertanyents a Osona Terra) i Collfred i Embotits la Gleva.   El proper dia 26 de febrer a les 19 hores el Consell  Comarcal d'Osona, en col·laboració amb el Gremi d'Hostaleria d'Osona i la Fundació Osona Gastronomia, ha organitzat una activitat de promoció dels productes locals d'Osona que consistirà en un showcooking amb dos cuiners del Gremi d'Hostaleria d'Osona que elaboraran plats amb els productes d'Osona allà presents, un tastet d'embotits i formatges maridats amb un vi d'Heredat de l'Oller del Bages i una presentació del catàleg digital de productes locals d'Osona.   El CC Vallès Oriental serà representat per 6 empreses, amb els productes més típics de la comarca: vi de la DO Alella, cervesa artesana, mongeta del ganxet DOP, cigró menut, pasta artesanal, iogurts i formatges d’ovella i melmelades ecològiques.En concret hi trobareu els productes de les següents empreses: Associació Agroecològica de Gallecs, Formatgeria La Cleda, Serralada de Marina, Art Cervesers, Pastes Sanmartí i de la Cooperativa Agrària del Vallès.   També es faran demostracions dels productes, com ara un maridatge de cerveses artesanes d’Art Cervesers i de formatge d’ovella de la Cleda, que tindrà lloc el divendres 8 de març a les 19.30h.   I a més a més,   El CC Alt Penedès hi participa facilitant la presència dels vins de la DO Penedès El CC Bages hi participa facilitant la presència dels vins de la DO Bages