Visita a 2 productors del Maresme de la Xarxa de Productes de la terra

El dilluns passat 25 de febrer, es van visitar les empreses del Maresme de dos productors que participen a les activitats de la Xarxa Productes de la terra:     DIDAC VALERA (http://hortdendidac.com) Pertanyanent a una família d'horticultors de Mataró amb una explotació de 9,5 hectàrees de productes d'horta de temporada. Recentment han començat a fer venda directa i 350 famílies ja confien cada mes en la cistella. Són productes de proximitat i d'alta qualitat per la seva frescor, collits el mateix dia. Estan diversificant els conreus per tal de tenir una àmplia gamma de conreus de temporada per poder satisfer la  demanda. Els  veïns i amics productors ajuden tot subministrant a la cistella allò que encara no conreen.   JOAN BORRELL (http://www.maduixes.cat/)

Tenen una explotació de cultiu de maduixa des de fa més de 40 anys d'1,6 hectàrees orientada al mar. Hi estan  introduint cultiu hidropònic (substrat orgànic reciclable que garanteix l'estalvi d'aigua) i en alçada (evita moltes plagues i facilita la recol·lecció). Tenen  una instal·lació de capçal de fertilització o fertirrigació (estalvi d'adobs i més eficiència en el reg), imprescindible pel cultiu hidropònic. També cultiven maduixa de bosc, que es ven a restaurants i pastisseries, i les varietats aromas i san andreas. Formem part de l'ADV del Maresme.<?xml:namespace prefix = o />

--------------------------------------------------------------

La jornada va ser molt profitosa i representants del CC Maresme i de la Xarxa Productes de la terra van poder explicar les actuacions que s'estan duent a terme en aquest i d'altres territoris. Es va produir un intercanvi d'impressions i informacions entre els diferents productors.