Més de 50 persones debaten sobre la contractació pública de menjadors escolars amb criteris de sostenibilitat al Vallès Oriental

En el marc de la Jornada sobre menjadors escolars organitzada pel Consell Comarcal del Vallès Oriental, membre de la Xarxa Productes de la terra impulsada per la Diputació de Barcelona, el dijous 22 de novembre a la Biblioteca Roca Umbert, els participants -entre ells regidors i tècnics municipals i comarcals d’ensenyament, representants del món educatiu i d’empreses de gestió de menjadors- van debatre sobre el paper de l’administració pública a l’hora d’oferir serveis de restauració col•lectiva sostenibles i avançar cap a una alimentació ecològica i de proximitat.

La Jornada, organitzada pel Consell Comarcal amb la col•laboració de la Taula d’Alimentació Escolar Ecològica de Catalunya, es va plantejar per donar exemples clars i eines pràctiques que permetin incorporar a les licitacions públiques criteris de sostenibilitat. El creixent interès que la ciutadania té sobre una alimentació sana, amb productes frescos, de temporada i ecològics, suposa un repte per a l’administració pública que, segons les experiències presentades i la participació a la jornada, ja ha començat a assumir.

A la sessió es va presentar als assistents el contingut d’un estudi jurídic que té com a objectiu acompanyar els ens públics al disseny d’un model de gestió de menjadors sostenibles, i es va fer ressò d’experiències diverses que existeixen a Catalunya i l’Estat.

Aquest jornada s’emmarca dintre del Pla Anual de Transferència Tecnològica del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural i té el suport econòmic de la Xarxa Productes de la Terra de la Diputació de Barcelona. El material de la Jornada estarà properament disponible a aquesta pàgina web.