El Maresme posa en marxa un mercat itinerant exclusivament de Productes de la Terra

Arenys de Mar, Argentona, Montgat i Tiana són els quatre municipis de la comarca que comptaran amb un mercat on es comercialitzaran exclusivament Productes de la Terra del Maresme. Es tracta d'un projecte pilot i pioner que, segons ha manifestat Jordi Subirana, Diputat de Comerç de la Diputació de Barcelona, es podría exportar a altres territoris. El mercat, que comptarà amb 15 parades, començarà el mes d'abril.

El President del Consell Comarcal del Maresme, Miquel Àngel Martínez i Camarasa, el Diputat de Comerç de la Diputació de Barcelona, Jordi Subirana, i els alcaldes d'Arenys de Mar (Estanis Fors), Argentona (Ferran Armengol), Montgat (Francesc Garcia) i Tiana (Esther Pujol), han signat avui el conveni de col·laboració que permetrà desenvolupar el projecte en aquestes quatre poblacions.

El mercat itinerant de Productes de la Terra Maresme inclourà un total de 15 parades de fruites i verdura, cervesa, formatge, pa, melmelades i altres productes que elaboren a la comarca professionals que formen part del cens de Productes de la Terra Maresme - Artesania Alimentària. La filosofia és, segons ha explicat Jordi Subirana, "dinamitzar el teixit productiu creant nous canals de comercialització dels productes de proximitat". Un sector econòmic que, segons ha avançat el Conseller Delegat de Promoció Econòmica del CCM, Santi Fontbona, "és un dels sectors que el Pla Estratègic de Desenvolupament Econòmic del Maresme que es presentarà les properes setmanes considerat com a emergents en els propers 4 anys". 

Aquest projecte pilot, en paraules del President del CCM, "demostra que la col·laboració entre administracions és vital per a endegar i tirar endavant accions que beneficien a tothom". El Consell Comarcal del Maresme és l'administració que coordinarà i donarà suport tècnic als municipis i la Diputació de Barcelona la que dóna suport econòmic a la iniciativa.

El mercat itinerant de Productes de la Terra Maresme es durà a terme els dissabtes al matí de manera rotatòria pels 4 municipis. S'estrenarà el 5 d'abril a Montgat. El calendari serà el següent:

1r dissabte de mes: Montgat

2n dissabte: Tiana

3r dissabte: Argentona

4t dissabte: Arenys de Mar.