Apunts

NOVETAT! - NOVA WEB de la Xarxa Productes de la Terra

La Xarxa Productes de la Terra estrena nova pàgina web:

https://productesdelaterra.diba.cat/

Podeu consultar informació de:

- Membres de la Xarxa

- Actualitat de la Xarxa

- Agenda

- 55 Productes singulars de la Xarxa

- Turisme gastronòmic

Jornades d'Immersió estratègica per al sector carni porcí

Obertes les inscripcions per les Jornades d’Immersió Estratègica pels dies 17 i 18 d’octubre de 2019 al CASTELL DE MONTESQUIU (nord d’Osona)

Jornades organitzades cada 4 anys per INNOVACC.

L’any 2011 es van fer al Món Sant Benet de Sant Fruitós de Bages, i el  2015 a Vic.

Aquest any 2019, tot preparant el nou Pla Estratègic 2020-2023, es reflexionarà sobre diversos temes de futur pel sector carni porcí, s’impulsarà la innovació i es compartirà coneixement.

I JORNADES GASTRONÒMIQUES DE SANT JOAN AMB EL PENEDÈS TASTA'L

Dijous 23, divendres 24, dissabte 25 i diumenge 26 de juny de 2016

VENIU ALS RESTAURANTS DE "EL PENEDÈS, TASTA'L", DEMANEU EL MENÚ ESPECIAL I GAUDIU D'UNA PROPOSTA CULTURAL A L'ALT PENEDÈS!

A l’Alt Penedès tenim una gran oferta gastronòmica vinculada als Productes de la Terra, uns productes agroalimentaris de qualitat que són produïts en condicions naturals, elaborats amb mètodes artesans i amb produccions controlades, que fan que siguin productes molt saludables i de proximitat.

LA IGP GALL DEL PENEDÈS JA ÉS UNA REALITAT

Des de l’any 2005 l’Àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal va iniciar un treball conjunt amb els  Criadors de la Raça de Gallines Penedesenca per obtenir el que és una realitat l’any 2016, la Indicació Geogràfica protegida “IGP Gall del Penedès”.

El Consorci de Turisme del Vallès Occidental posa a disposició de la Xarxa de Productes de la Terra un recull de preguntes freqüents

Les fitxes de preguntes freqüents recullen diferents assessoraments sorgits arran de les qüestions i dubtes dels productors i elaboradors que formen part de la Xarxa del Vallès Occidental. A partir de les inquietuds que ens han expressat, hem cercat assessorament tècnic i hem recopilat la informació que ens ha permès confeccionar les fitxes.

Es presenta el ‘Projecte de recuperació de la col brotonera o espigall al Parc del Garraf’

El proper dijous 11 de febrer, els camps de l’Escola de Natura Can Grau, al municipi d’Olivella, acolliran la presentació del ‘Projecte de recuperació de la col brotonera o espigall al Parc del Garraf’, realitzat per la Fundació Miquel Agustí. La jornada es completarà amb una degustació d’aquesta varietat tradicional al restaurant Les Piques, membre del programa Parc a taula.

CC Bages - Jornada gratuïta "Promoció dels productes agroalimentaris a partir de la tècnica de màrqueting de l’storytelling"

El Consell Comarcal del Bages us convida a la jornada gratuïta d'Innovació de producte agroalimentari que tindrà lloc el proper 10 de febrer de 16.30h a 19h a l'aula Mútua de la FUB (Manresa). La jornada a la FUB es desenvoluparà al llarg de la tarda consta de tres blocs i girarà a l'entorn del Storytelling. Amb aquesta tècnica, el contingut del relat propi de cada explotació o obrador podrà ser d’aplicació a diferents suports de promoció i comunicació: targetes, fulletons, etiquetes, bosses, bloc, web, pòsters, decoració estands per les fires o per punts de ve

Gerard Depardieu visita el Vallès Oriental i parlar amb els productors de varietats recuperades

Aquesta setmana en Gerard Depardieu i el xef francès Laureant Audiot, han compartit taula amb en Pep Salsetes  i productors de varietats recuperades a Gallecs. Han pogut degustar diversos plats elaborats amb productes de varietats recuperades com la farina d’espelta de Gallecs o els tomàquets de varietats recuperades i va conèixer com es treballa per la recuperació d’aquestes varietats.

5

Acte de reconeixement a les empreses centenàries - 21.10.2014 - Fòrum Gastronòmic


Una cinquantena d'empreses agroalimentàries de les comarques barcelonines, membres de la Xarxa Productes de la Terra que impulsa la Diputació de Barcelona, van rebre el dia 21 d'octubre una distinció a la seva longevitat. Va ser en el marc del Fòrum Gastronòmic que va acollir la Fira de Barcelona.