2.700 nens participaran al dinar 100% Horta de Lleida

2.700 nens i nenes de 12 escoles de primària de la ciutat participaran el proper 15 de desembre al dinar 100% Horta de Lleida. Una interessant iniciativa (cliqueu per més detalls) que s’emmarca en les activitats de l’Agenda 21 escolar, amb l’objectiu que l’alumnat conegui i degusti un menú elaborat íntegrament amb aliments de proximitat de l’agricultura i la ramaderia.

El dinar 100% Horta de Lleida pretén demostrar a l’alumnat que és possible cuinar un àpat amb productes locals tant a l’escola com a casa i tot amb aliments propis d’alta qualitat, a més de conscienciar-los que així poden contribuir al creixement i desenvolupament de l’economia local.

El menú que menjaran els nens i nenes consistirà en una crema de verdures de temporada de l’Horta de Lleida amb carbassa, patates i porros; un estofat de vedella bruna amb pera Edenia i de postres hi haurà poma al forn amb torró d’Agramunt.

Aquesta activitat s’emmarca dins del projecte AGRIPROXI de cooperació transfronterera, que té una durada de tres anys, i proposa accions per perpetuar els espais agrícoles i enfortir les relacions entre productors i consumidors .